Compania SBS Broadcasting din Olanda - care este detinuta de Sanoma Publishing (doua treimi din actiuni) si de compania de productie Talpa a magnatului de media olandez John de Mol (o treime din actiuni) - detine in prezent trei televiziuni: SBS 6 (care difuzeaza programe de divertisment, filme, seriale si sport), Net5 (transmite filme si seriale) si Veronica (programe de divertisment, filme de actiune americane etc.), potrivit broadbandtvnews.com, citat de Mediafax.

"Surse bine informate" au declarat pentru cotidianul olandez De Telegraaf ca grupul Discovery Communications este interesat sa cumpere operatiunile din Olanda ale SBS Broadcasting.

Anul trecut, magnatul de media olandez John de Mol a facut o oferta de 373 de milioane de euro pentru a prelua actiunile detinute de Sanoma in SBS, insa compania - care la nivel international detine mai multe operatiuni in presa scrisa - a declarat ca nu este interesata sa vanda.

Potrivit De Telegraaf, situatia nu s-a schimbat. "Strategia noastra se adreseaza consumatorilor de media din Finlanda si Olanda si acest lucru nu s-a schimbat", a declarat un purtator de cuvant al Sanoma. La randul lor, reprezentantii companiei Talpa au spus: "Actiunile noastre nu sunt de vanzare".

In ultimii doi ani, grupul Discovery Communications a facut mai multe achizitii importante, la nivel international. In decembrie 2012, Discovery Communications a anuntat incheierea unei intelegeri definitive pentru cumpararea de la ProSiebenSat.1, pentru o suma de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, a operatiunilor SBS Nordic, care includ 12 televiziuni si 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca si Finlanda.

De asemenea, Discovery Communications a finalizat in acest an preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurosport International, cel mai mare grup media de sport din Europa, adaugand astfel in portofoliu sase noi televiziuni (Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific si Eurosportnews).

Pe 2 iunie, Discovery si-a marit participatia in cadrul Eurosport de la 20% la 51%, devenind astfel actionar majoritar, ca parte a unui parteneriat strategic cu TF1 Group, care a inceput in decembrie 2012. Totodata, Discovery Communications a cumparat anul trecut compania Switchover Media din Italia, care detine cinci televiziuni, in urma acestei achizitii, Discovery devenind cel de-al treilea cel mai important jucator de pe piata de televiziune italiana, dupa cum relata in ianuarie 2013 variety.com.

Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, cea mai importanta companie de televiziuni Pay-TV din lume, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonati in peste 220 de tari si teritorii.

In Romania, Discovery Networks distribuie in prezent mai multe televiziuni, intre care Discovery Channel, TLC, Animal Planet si Animal Planet HD.