Suma a fost vehiculata de unul dintre fostii directori ai companiei news Corp. intr-o intalnire pe care a avut-o in trecut cu jurnalistii tabloidului The Sun. Discutia a fost inregistrata in mod "secret" si transcriptul sau a aparut acum in mai multe publicatii, informeaza huffingtonpost.com. 

Astfel, potrivit lui Tom Mockridge, fostul director al diviziei britanice de publishing a News Corp., scandalul interceptarilor telefonice ilegale va costa compania "minimum 500 de milioane de lire sterline, daca nu chiar un miliard de lire sterline". 

Estimarile lui Mockridge difera in mod substantial de cifrele anuntate anterior de companie, care estima pierderile cauzate de interceptari la aproximativ 448 de milioane de dolari. 

Pana in prezent, 22 de jurnalisti au fost deja arestati in acest caz.  

News Corporation si News International sunt in mijlocul unui scandal privind interceptari telefonice ilegale, care a inceput in Marea Britanie in 2011, dar se pare ca are ramificatii si in Statele Unite ale Americii.  Potrivit politiei britanice, publicatia News of the World, detinuta de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a numeroase persoane, intre care familiile unor adolescenti asasinati. Aceste dezvaluiri au ridicat intreaga clasa politica din Marea Britanie impotriva lui Rupert Murdoch.