Apple a anunţat un nou MacBook Pro cu ecran de 13 inch, al cărui cap de afiş este o nouă tastatură. Compania americană o numeşte Magic Keyboard şi, spre deosebire de cea veche, nu se strică după scurt timp din cauza prafului.

Noul laptop reprezintă trecerea pe linie moartă a tastaturii “fluture”, cu care Apple a insistat vreme de 5 ani, deşi era evident că un funcţionează cum trebuie şi creează foarte multe probleme.

După lansarea noului MacBook Air, în urmă cu 3 luni, MacBook Pro rămăsese singurul laptop Apple care mai folosea tastatura “fluture”.

Noul MacBook Pro poate fi dotat (opţional) cu procesoare Intel din cea de-a zecea generaţie şi are în dotare porturi Thunderbolt 3, ieşire audio de 3,5 mm, Touch Bar şi Touch ID. Revine, cu această ocazie, tasta Esc.

Versiunea de bază are 256GB spaţiu de stocare, 8GB RAM şi costă 1,299 dolari, scrie News.ro.

Memoria RAM poate ajunge la 32GB, iar spaţiul de stocare maxim este de 4TB. Procesoarele versiunilor mai scumpe pot ajunge la o frecvenţă de 4.1Ghz, iar placa video Intel Iris suportă Pro Display XDR la 6K rezoluţie.

Noul MacBook Pro este deja disponibil pe site-ul oficial pentru precomenzi şi va ajunge în unele magazine partenere chiar săptămâna aceasta.