Când Apple a anunţat la începutul săptămânii că veniturile din primul trimestru vor avea de suferit de pe urma coronavirusului, din cauza căruia magazinele şi stocurile companiei au fost afectate, întrebarea firească a fost ce se întâmplă cu produsele pe care Apple voia să le lanseze în primele luni ale acestui an.

Conform unor surse interne, citate de Bloomberg, lansarea noului iPhone ieftin, care era programată pentru luna martie, rămâne neafectată şi va decurge conform planului, scrie News.ro.

iPhone SE 2 va fi urmaşul smartphone-ului cu ecran de 4,7 inch lansat de Apple în 2016, iPhone SE, în sensul că va constitui o opţiune mai ieftină decât orice alt model de iPhone, dar şi cu un ecran mai mic decât celelalte versiuni.

Acesta va avea la bază acelaşi chipset ca iPhone 11, A13, 3GB memorie RAM şi 64/128GB spaţiu de stocare. Din punctul de vedere al construcţiei, acest model va prelua designul lui iPhone 8.

Anliştii estimează că prețurile acestui model vor pleca de la 400 de dolari.

În prima parte a acestui an, Apple va lansa şi o nouă versiune de iPad, însă aici nu este încă foarte clar cum va fi influenţată lansarea de coronavirus, iar planurile Apple oricum nu au încă o dată fixată.

Anterior, Apple avertizase că este puţin probabil să-şi îndeplinească ţintele trimestriale de vânzări stabilite în urmă cu doar trei săptămâni, din cauza epidemiei cu noul coronavirus din China.

Fabricile din China, unde sunt produse telefoanele iPhone şi alte produse electronice, au început să se redeschidă, dar activitatea acestora este mai lentă decât se estima, a precizat Apple. Compania avertizează că va avea la dispoziţie mai puţine telefoane pentru a fi vândute pe plan global.

Unele magazine de retail din China rămân închise sau lucrează cu orar redus, ceea ce va afecta vânzările în primul trimestru din 2020. China a fost responsabilă pentru 15% din veniturile Apple trimestrul trecut, sau 13,6 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

La finalul lunii ianuarie, Apple estima că va obţine venituri între 63 şi 67 miliarde de dolari în primele trei luni din acest an. Analiştii estimează că în perioada ianuarie-martie 2020 epidemia ar putea reduce cu 50% cererea pentru smartphone-uri în China, cea mai mare piaţă globală pentru dispozitive.