Cel mai bine vandute telefoane inteligente

“Romanii au facut trecerea de la telefoanele obisnuite la cele inteligente, cu functionalitati avansate si capabilitati performante, menite sa le usureze tot mai mult viata. Nevoile oamenilor de a socializa intr-un mod facil, fara obstacole, dar si cerintele acestora de a avea o experienta de fotografiere imbunatatita, care sa surprinda intr-un album cele mai frumoase amintiri, a determinat cresterea vanzarilor de smartphone-uri cu 400% in anul anterior”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro.

Smartphone-urile care au inregistrat cele mai mari vanzari in 2013, pe Oktal.ro, au fost LG Nexus 4 E960, Samsung Galaxy S4 si Nokia Lumia 520. Potrivit lui Dumitrescu, brandurile si noutatea electronicelor sunt atribute sensibile in preferintele de cumparare ale consumatorilor.

Aspiratoarele si robotii de bucatarie, cele mai cumparate electrocasnice

Totodata, si electrocasnicele mici au cunoscut un avans de 300% al vanzarilor, in 2013.. Produsele din aceasta categorie achizitionate cu precadere de utilizatorii romani au fost aspiratoarele si diversele aparate pentru gatit, robotii de bucatarie, blenderele si masinile de tocat.

Deloc de neglijat este si cresterea in vanzari pe segmentul tabletelor. Aceasta a fost de 200% si arata, inca o data, ca utilizatorii romani se aliniaza trendurilor din strainatate si cauta sa achizitioneze produse performante, dar care sa le asigure totodata portabilitatea de care au nevoie. Una din cel mai bine vandute tablete la Oktal.ro anul anterior a fost Samsung Google Nexus 10.

“Datorita cresterilor masive avute pe aceste categorii de produse, dar si multumita rezultatelor peste asteptari realizate cu ocazia Black Friday 2013, cand am avut un volum de vanzari de 1,5 milioane de euro, am reusit ca anul trecut sa urcam cifra de afaceri cu 30%. Au contat, bineinteles, si sarbatorile de iarna, cand am avut vanzari cu 30% mai mari fata de aceeasi perioada din 2012”, a explicat Dan Dumitrescu.

Magazinul Oktal.ro este administrat de Elka-Oktal Group, companie care activeaza pe piata locala de comert electronic din 1999.