Uber, care conecteaza pasagerii cu soferii unor masini dispusi sa ofere contra cost servicii de transport, nu este o companie cotata la bursa, dar odata la trei luni mai multi actionari sunt invitati la o conferinta telefonica pentru a afla detalii cu privire la performantele operationale ale companiei de la directorul financiar, Gautam Gupta.

Potrivit Bloomberg, Uber a organizat vinerea trecuta o conferinta telefonica cu investitorii, ocazie cu care directorul financiar, Gautam Gupta, i-a anuntat pe investitori ca in primul trimestru al acestui an Uber a inregistrat pierderi operationale de 520 milioane de dolari, iar in al doilea trimestru pierderile au crescut la peste 750 milioane de dolari. In plus, chiar si pe piata din SUA, unde Uber a fost profitabila in primul trimestru, in al doilea trimestru compania a inregistrat pierderi.

Gupta i-ar fi informat pe investitori ca subventiile acordate de Uber soferilor sai au fost responsabile pentru majoritatea pierderilor inregistrate la nivel global. Pe de alta parte, veniturile nete ale companiei au crescut cu 18% de la 960 milioane de dolari in primul trimestru pana la aproape 1,1 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, iar rezervarile au urcat de la 3,8 miliarde de dolari in primele trei luni la peste cinci miliarde de dolari in trimestrul al doilea, sustine Bloomberg.

Printre investitorii Uber se numara fondul de investitii Benchmark Capital, banca Goldman Sachs si directorul general de la Amazon.com, Jeff Bezos. In prezent Uber este evaluat la aproximativ 69 de miliarde de dolari, iar in 2015 a inregistrat pierderi de cel putin doua miliarde de dolari.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015 Uber este prezenta si in Romania, la Bucuresti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT si Uber Child Seat.