Climoc il inlocuieste pe Jean-Francois Fallacher, acesta din urma urmand sa preia conducerea Orange Polonia.

Modificarile din structurile de conducere ale companiei telecom fac parte dintr-un plan strategic pus la punct de catre Gervais Pellissier, CEO si director executiv al regiunii europene a Grupului Orange.

Noul CEO al Orange Romania, Liudmila Climoc, activeaza de 19 ani in industria de profil. Climoc si-a inceput cariera la Orange Moldova. Tot in cadrul aceleiasi companii, incepand din anul 2008, Climoc este promovata din pozitia de Chief Sales Officer (CSO) in cea de Chief Executive Officer (CEO).

Potrivit datelor oficiale, sub conducerea sa, Orange Moldova si-a dublat baza de clienti, pana la 2,6 milioane, in acest context cota de piata a companiei ajungand la 57% din sectorul de mobil.

Liudmila Climoc are in palmares doua premiere in industrie, pe durata mandatului sau in Republica Moldova, respectiv lansarea HD Voice si HD Voice International pentru mobil, inainte ca acestea sa fie adoptate la scara larga in restul Europei.

Orange Romania a obtinut venituri de 235,5 milioane de euro, in primele trei luni din 2016, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut, conform rezultatelor financiare ale companiei, publicate marti.


Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 3,5%, in primul trimestru din acest an, pana la 10,01 miliarde de euro, in principal ca urmare a cresterii numarului de clienti din intreaga lume. La 31 martie, grupul francez numara, la nivel mondial, 191 milioane de clienti la serviciile de telefonie mobila si 17,77 milioane la serviciile de telefonie fixa, in crestere cu 2,9%, in ritm anual.