Nokia anuntase deja din luna mai ca intentioneaza sa reintre pe piata telefoanelor mobile, insa acum oficializeaza acel anunt, estimand ca acest lucru se va petrece inca de la inceputului lui 2017, scrie News.ro.

Nokia nu va dezvolta viitoarele telefoane, ci doar va licentia brandul catre HDM Global, o alta companie finlandeza care produce telefoane. HMD va produce telefoanele si la va vinde sub brandul Nokia. Contractul de licentiere este valabil pe urmatorii 10 ani.

Astfel, din prima parte a anului viitor vor fi lansate pe piata, sub brandul Nokia, atat smartphone-uri cu Android, cat si telefoane mobile clasice.

Nokia nu este la primul contact cu Android, un pas pe care a refuzat cu incapatanare sa-l faca incepand cu 2008, cand toti ceilalti producatori au sesizat oportunitatea. Compania finlandeza a mai lansat o tableta cu Android in 2014.

HDM Global a achizitionat brandul Nokia de la Microsoft pentru 250 milioane de dolari in cash, dupa ce compania americana a renuntat la el. Primele telefoane sub brand Nokia ar putea fi prezentate cu ocazia Mobile World Congress 2017, care incepe pe 27 februarie.