Potrivit Strategy Analytics, in perioada ianuarie-martie 2016, la nivel mondial au fost livrate 334,6 milioane smartphone-uri, mai putin decat cele 345 milioane unitati livrate aceeasi perioada a anului trecut, pe masura ce o serie de piete importante precum China au ajuns la maturitate iar ingrijorarile cu privire la economia globala au afectat increderea consumatorilor.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a ramas cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, insa livrarile sale au scazut cu 4,5%, pana la 79 milioane unitati, sustine Strategy Analytics. In aceste conditii, cota de piata a grupului sud-coreean a scazut usor, la 23,6% de la 24% anul trecut.

Pe locul secund a ramas grupul american Apple Inc, ale carui livrari au scazut cu 16% pana la 51,2 milioane smartphone-uri, iar cota sa de piata a coborat la 15,3% de la 17,7% in urma cu un an.

De altfel, marti seara, Apple a anuntat ca in primul trimestru al acestui an vanzarile de telefoane iPhone au fost 16% mai mici decat in perioada similara a anului trecut, prima scadere trimestriala de la lansarea acestui produs in 2007, ceea ce a facut ca Apple sa inregistreze prima sa diminuare trimestriala a cifrei de afaceri din ultimii 10 ani.