Aflat la cumparaturi intr-un supermarket din Bucuresti si rugat sa comenteze referitor la inceperea activitatii comisiei "Calarasi", presedintele a spus:

"Nu-i rau deloc. Poate invata si politicienii sa fie cinstiti, sa ia credite, nu sa fure terenuri agricole la ADS (Agentia Domeniile Statului). Cel mai bine e sa nu furi statul, sa cumperi de la privati, cu credit", a precizat Traian Basescu. 

Intrebat de faptul ca iubitul fiicei sale Ioana Basescu ar urma sa primeasca 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, presedintele a replicat: "Asa stii tu? Hai, ma".

Referitor la firma care va fi penalizata pentru ca nu a lucrat terenul luat in arenda de la Ioana Basescu, seful statului a precizat ca nu are "nicio treaba" cu aceste lucruri. 

Firmele Amygo MT si Royalagro, care au avut in arenda terenul cumparat de Ioana Basescu in Calarasi, vor fi penalizate de APIA cu o suma totala de 143.000 de euro, pentru ca au primit subventiile aferente acestui an, dar nu au lucrat terenul pana la 1 decembrie, asa cum prevede legislatia. 

Intrebat cum ramane cu bugetul, Traian Basescu a replicat laconic: "Conform legii".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi "probabil" presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi. La randul sau, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a sustinut ca este posibil sa fie propusa pentru sefia comisiei de ancheta si Gabriela Firea, urmand ca decizia sa fie luata luni, in BPN al PSD. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, recent, ca terenul din Calarasi a fost achizitionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el mentionand ca nu si-ar fi permis ilegalitati si ca, de fapt, USL in ansamblu face un joc politic.