Calin Popescu Tariceanu si-a inregistrat demisia din PNL la organizatia Sector 1, din care facea parte. Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL. El a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009.

De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar – D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005.

In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992
secretar executiv al PNL.

Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise, s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la momentul votului din Delegatia Permanenta a PNL.

Fostul presedinte al PNL a fost marti la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL.

Inaintea acestei discutii, intr-o conferinta de presa, Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala formula".

"Nu voi accepta decizia luata ieri, deoarece eu apreciez ca a fost luata pe baza unor afirmatii false, a unor afirmatii gresite care au fost furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare. Am vorbit dimineata cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continuam proiectul USL si mi-a dat asigurari ca vrea sa continue proiectul USL in actuala forma. In actuala forma, subliniez. Asadar, imi permit sa fac un apel catre presedintele PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei pe care o luat-o ieri si drept urmare sa revina in USL", a afirmat Tariceanu.

El a transmis un mesaj direct catre liderul PNL, caruia i s-a adresat cu formula "draga Crin". "Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, atunci o voi face eu. Ii voi cere primului ministru Victor Ponta sa-si mentina toate angajamentele luate in cadrul USL, fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European, cat si un lucru foarte important, sustinerea unui candidat liberal la Presedintia Romaniei", a declarat Tariceanu.

Tariceanu a precizat ca, dupa conferinta de presa, va merge sa se intalneasca cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta in mod direct solicitarile sale.

Tariceanu confirma demisia: "Am vorbit cu Antonescu. Pentru continuarea USL - raspunsul negativ"

Calin Popescu Tariceanu a confirmat, miercuri, pentru Mediafax, faptul ca si-a prezentat demisia din PNL, mentionand ca in cursul diminetii i-a telefonat presedintelui PNL, Crin Antonescu, "sa accepte reluarea discutiilor cu premierul, in sensul continuarii USL", raspunsul acestuia fiind negativ.

El a precizat ca a avut o discutie in cursul diminetii cu presedintele PNL, Crin Antonescu, legat de continuarea negocierilor din USL pentru a se ajunge la un comun acord.

"De dimineata i-am dat un telefon (presedintelui PNL, Crin Antonescu - n.r.) in sensul celor declarate, sa accepte reluarea discutiilor cu primul ministru, in sensul continuarii USL. Raspunsul sau a fost unul negativ", a spus Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a mentionat ca nu a mai discutat cu Antonescu despre intentia sa de a demisiona din partid.

Antonescu: "Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Asemenea situatie de jena n-am parcurs 24 de ani"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca a fost sunat in cursul zilei de catre Calin Popescu Tariceanu din biroul lui Victor Ponta, el sustinand ca "o asemenea situatie de jena" nu a parcurs de 24 de ani de cand face politica.

Antonescu a fost intrebat care a fost discutia sa cu Tariceanu din cursul zilei de marti. In prima instanta, liderul PNL a refuzat sa dea detalii, dar dupa ce i s-a precizat ca fostul premier a facut declaratii pe acest subiect, a raspuns: "M-a sunat din biroul domnului Ponta, spunandu-mi ca este in biroul domnului Ponta. Eu sunt un om mai timid structural...totusi, dupa 20 si ceva de ani de lupte si de aventuri existentiale in camp politic, m-am mai obisnuit cu situatii speciale. Asta a fost una atat de stingheritoare incat l-am rugat pe domnul Tariceanu sa ma scoata din ea. I-am spus ca, daca am ceva de discutat cu domnul Ponta sau domnul Ponta cu mine, o putem face direct. Daca domnia sa are ceva de discutat cu mine sau eu cu domnia sa, il rog sa-mi dea intalnire oricand si oriunde, dar nu din biroul domnului Ponta, pentru ca o asemenea situatie de jena nu am parcurs de 24 de ani de cand fac politica", a spus Antonescu.