Consilier pe probleme de comunicare si purtator de cuvant al presedintelui va fi TATIANA NICULESCU BRAN, scriitoare si fost jurnalist la BBC.

Potrivit unor surse politice, fostul ambasador al Romaniei in Germania LAZAR COMANESCU il va urma pe Iohannis la Cotroceni, urmand a fi numit consilier prezidential pentru politica externa.

De departamentul afaceri europene se va ocupa LEONARD ORBAN. Fost comisar european, apoi ministru pentru fondurile europene, el este fratele vicepresedintelui PNL Ludovic Orban.

GEORGE SCUTARU va coordona departamentul pentru securitate nationala. Acesta a fost pana astazi membru al PNL si deputat de Buzau.

Profesorul de economie COSMIN MARINESCU il va sfatui pe presedintele Iohannis pe teme ce tin de mediul de afaceri. Acesta este conferentiar universitar la ASE.

De relatia Administratiei prezidentiale cu autoritatile publice se va ocupa ANDREI MURARU. Este de profesie istoric, si a fost presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

Iar DAN MIHALACHE, fost membru PNL, dar si PSD in vremea in care acesta era condus de Adrian Nastase, ar putea fi numit consilier prezidential pentru relatia cu autoritatile publice si societatea civila.

Echipa va fi completata in zilele urmatoare, dupa ce Klaus Iohannis isi va prelua oficial mandatul.