"Mai am o discutie maine dimineata cu domnul guvernator si vom anunta propunerea", a spus Ponta, marti, la Parlament, potrivit Mediafax.

Luni, premierul Victor Ponta declara ca PSD, UNPR, PC si UDMR vor avansa, marti, o propunere comuna pentru sefia ASF, el aratand ca va avea o discutie in prealabil si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe aceasta tema.

"In ceea ce priveste alte institutii aflate in subordinea Parlamentului, am hotarat impreuna sa declansam procedura in cadrul Parlametului pentru numirea unui nou presedinte la ASF", a spus Ponta, dupa reuniunea liderilor coalitiei guvernamentale.

Intrebat pe cine sustine la presedintia ASF si daca Misu Negritoiu este o varianta, Ponta a raspuns: "Urmeaza sa am o discutie azi sau maine cu guvernatorul BNR, domnul Isarescu, si marti grupuruile PSD, UNPR, PC si UDMR vom avea o propunere comuna".
 

Dan Radu Rusanu a demisionat de la conducerea ASF, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, la inceputul lunii, arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia, pentru implicare in fapte de coruptie in dosarul “Carpatica”.
De asemenea, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a Ilie Carabulea si Marian Mirzac, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul "Carpatica". Prin aceeasi hotarare a instantei, Radu Mustatea - membru in CA al Carpatica Asig si presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - a primit interdictie de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.