Intrebata daca, in conditiile in care va fi aleasa presedinte al PDL, va candida la Presedintie, Udrea a raspuns: "Nu. Si am spus lucrul acesta: pe langa faptul ca eu consider ca va fi o mare victorie pentru clasa politica romaneasca, un mare succes al societatii, ca in fruntea unui partid puternic sa fie aleasa o femeie, nu cred ca este momentul sa ma gandesc eu la o candidatura in 2014 la Presedintia Romaniei".

Ea a adaugat ca va fi insa obligatia noii conduceri a PDL sa vina cu cel mai credibil candidat la Presedintie, care sa castige alegerile, sustinut de toate formatiunile de centru-dreapta.

Intrebata daca are in vedere un nume, ea a raspuns: "Sigur ca da, sunt mai multe nume pe care le am in vedere si pe care vi le pot spune. Sunt oameni fie din partid astazi, fie din afara partidului. M-as bucura ca in termen scurt sa apara si alte posibilitati".

La insistentele realizatorilor, Udrea a spus ca un posibil candidat, care este din partid si care se afla, potrivit acesteia, "intr-o recuperare de imagine in forta", este Emil Boc.

Ea a mai spus ca Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu ar putea fi alti candidati pentru Presedintie.

Pe de alta parte, intrebata daca ea ar putea candida in 2016 la Primaria Capitalei, Udrea a raspuns: "Cred ca in 2106 ar putea candida din nou la Primaria Capitalei Adriean Videanu".

Udrea, intrebata daca se vede in stare sa conduca un guvern: "In mod cert da!"

Elena Udrea a declarat, pe de alta parte, raspunzand unei intrebari, ca se vede in mod cert in stare sa conduca un Guvern, precizand ca un partid poate decide oricand ca liderul sau sa preia aceasta functie.

"Da, nici nu m-am gandit la asta. A fost o intrebare pusa zilele trecute intr-una din deplasari de presa, daca nu ma vad presedinte daca ma vad premier. Asta partidul poate decide orcand ca cineva sa fie premier, liderul lui sa fie premier, e mai putin relevant". Intrebata daca se vede in stare sa conduca un guvern, Udrea a raspuns: "In mod cert da".

Intrebata daca ii va ceda eventualul loc de presedinte al PDL lui Traian Basescu dupa ce acesta nu va mai fi presedinte al Romaniei, Elenea Udrea a spus ca nu crede ca acesta va dori sa ia locul presedintelui PDL. Ea a spus ca Basescu lucreza din 2005 la construirea unui pol politic puternic de dreapta in Romania.