Dar nu inainte de a se asigura ca 4 ani de acum inainte nu vor sta in picioare, ba mai mult ar fi vrut sa stea toti in primele randuri.

"Daca imi spuneti ca vrei sa imi puneti intrebari, sa imi spuneti ca eu stau relaxat" - Mihai Tararache, deputat PPDD.

Multi dintre ei foarte tineri, alesii au vizitat pentru prima data in viata locul in care de azi inainte vor lucra. Unii s-au declarat coplesiti.

Ghidati de o armata de secretare sau tinandu-se scai de colegii mai vechi, parlamentarii au ajuns in sali condusi inclusiv de indicatoare.

Cei mai harnici au fost senatorii. Au venit toti si au depus deja juramantul de credinta.

In prima zi au lipsit 90 dintre deputati. Adica aproape un sfert. Iar cei prezenti l-au cam dezamagit pe presedintele de sedinta, decanul de varsta din Camera. Parca lipsea solemnitatea clipei.

In fata prezidiului, din primul rand, a urmarit sedinta si Gigi Becali. Locul si l-a ales singur si spera sa ramana acolo.

"Cel dintai e cel dintai. Nu imi place sa stau inghesuit. Aici e un fel de altar al neamului, e biserica tarii, imi place si simt ca o sa fiu util aici" - George Becali, deputat PNL.

Desi nu are studii in domeniu, Becali a anuntat deja ca ar vrea sa faca parte din comisia juridica. "Daca se respecta alea 10 legi ale lui Cristos, e lumea curata" - George Becali, deputat PNL.

Deputatii vor depune juramantul joi, intr-o sedinta care ar putea dura peste opt ore.