Restaurantele de tip pizzerie sunt cele mai populare in randul romanilor care mai au bani sa iasa cu prietenii (42%), urmate de restaurantele cu specific local sau international (29%) si de fast-food (24%), arata un studiu bursadereclama.ro.

Valoarea medie a consumatiei este de circa 80 de lei de persoana, insa, mai mult de 60% din romani nu si-au permis sa scoata din buzunar mai mult de 50 de lei.

Deloc surprinzator exista si clienti care inca mai cheltuiasc peste 100 de lei la fiecare iesire in oras. Numarul acestora este mai mic, doar 17% dintre participantii la studiu sunt inclusi in aceasta categorie.

Aproape si ieftin

Cel mai important factor in alegerea unui restaurant este mancarea (pentru 65% din participantii la studiu), urmat de pretul convenabil (50% dintre respondenti). Mai mult, peste trei sferturi din romani cauta restaurante la cate ajung in doar 30 de minute.

Pe timp de criza, orice banut conteaza, astfel ca ofertele de tipul "Happy-Hours", promotile si reducerile sunt considerate importante sau foarte importante de catre 78% din participantii la studiu.


Romanii beau suc si bere

In ceea ce priveste obiceiurile de consum, doar 5% aleg bauturile spirtoase. In schimb, sunt preferate bauturile racoritoare si apa minerala (51% dintre respondenţi, respectiv 32%). Doar o treime ales berea, iar 20% vinul.

Jumate din romani se  deplaseaza cu autoturismul propriu atunci cand ies la restaurant si doar 8% isi mai permit sa iau taxiul.