Pe motiv ca producatorii romani sunt prea mici si prea saraci ca sa patrunda in magazinele mari, cativa dintre alesi neamului s-au gandit ca macar intr-o zi din saptamana sa le faca si lor dreptate.

Ne explica Victor Surdu, deputat PSD: "Sa inchidem duminica hipermarketurile si sa lasam producatorii sa vanda numai ei"...

Incearca sa ne convinga si Valeriu Steriu, deputat independent: "Pot fi mai multe capsuni romanesti vandute la romani pentru ca nu va putea intra niciodata in hipermarket, unde taxa de raft e de la 5 la 20 de mii de euro!"

Politicienii cred ca decizia le-ar fi de folos si comerciantilor, chiar daca nu toti sunt producatori.

Valeriu Steriu arata ca: "pot preluni programul sambata"..

"Nu facem altceva decat sa preluam un model existent in Germania, Austria...", continua deputatul independent.

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, crede insa ca "nu este suficinet sa inchidem activitatea hipermarketurilor la sfarsit de saptamana ..."

"Ei (producatorii din Romania, n.red.) nu vor putea niciodata sa isi vanda marfa in marile magazine", puncteaza Dragos Frumosu.

Cum era de asteptat, reprezentantii magazinelor nici nu vor sa auda despre o astfel de masura.

Delia Nica, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, spune ca "motivul invocat de sprijinire a producatorilor locali e fals"!

"Stim foarte bine ca legumele si fructele din Romania sunt din import", continua ea.

Potrivit statisticilor, un sfert dintre romani fac cumparaturi duminica pentru ca in rest sunt foarte ocupati.

Oamenii vad si ei cu ochi diferiti scandalul nou creat, unii sunt de acord ca asa e in Occident si am fi si noi civilizati, altii - ba!

Saptamana viitoare, initiativa va fi dezbatuta cu toti cei vizati.