Pana in prezent, peste 500 de persoane cu venituri reduse s-au inscris pe listele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 pentru a putea cumpara produse de la magazinul social.

Acestia au primit cate un card, in baza caruia pot achizitiona produsele de care au nevoie.

Legitimatia de cumparaturi poate fi folosita pentru achizitii de maxim 10 lei pe zi, de trei ori pe saptamana. Luand in considerare preturile simbolice ale produselor - aproximativ 30%-50% din pretul de discount -, aceasta suma va permite acoperirea costurilor de achizitie a produselor de stricta necesitate pentru familiile selectate.

Clientii magazinului social vor putea cumpara, printre altele, zahar si faina la pretul de un leu, ulei la doi lei, imbracaminte la aproximativ sapte lei, produse de uz casnic la doi-trei lei, au precizat reprezentantii Primariei Sectorului 1.

Produsele care sunt vandute in cadrul acestui magazin sunt donate de catre companii de retail din Austria si Romania.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala Sector 1 care au venituri sub 500 de lei pe membru de familie, care nu au loc de munca, au multi copii in intretinere sau nu au locuinta, sunt bolnavi imobilizati la pat sau cu dizabilitati.

Proiectul SOMARO are la baza un concept originar din SUA care a fost preluat si functioneaza cu succes, inca din anul 1999, in mai multe orase din Austria, precum Viena, Linz, Salzburg, Stezr, St Polten si Wels.