Din acest punct de vedere, capitala Romaniei sta mai bine decat orase importante din Europa, precum Lyon, Copenhaga, Manchester, Stuttgart, Bordeaux, Lille, Liverpool sau Ankara. 

Cea mai buna prezenta a retailerilor internationali se remarca la Londra, Paris si Moscova.

Pe de alta parte, bulevardul Magheru din Bucuresti a coborat sase pozitii, de pe 46 pana pe 52, intr-un top al celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume.  Asta in conditiile in care chiria perceputa in aceasta zona se ridica la 720 de euro pe metru patrat pe an, respectiv 60 de euro pe luna.

Capitala se afla la jumatatea unui clasament realizat in functie de prezenta retailerilor internationali, anunta compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.  Din regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, in urma Bucurestiului se mai afla capitalele Sloveniei, Slovaciei si Bulgaria.  Cea mai importanta artera comerciala din Liubliana, Čopova, se afla pe locul 52, la egalitate cu Magheru.

Cea mai scumpa artera comerciala din lume este Causeway Bay, din Hong Kong, unde spatiile de retail se inchiriaza cu 22.307 euro/mp/an, respectiv 1859 euro/mp/luna. Aceasta a detronat bulevardul 5th Avenue din New York, plasat in acest an pe locul secund, cu un pret de 21.204 euro/mp/an. Pe pozitia trei in clasamentul global se afla Avenue des Champs-Élysées din Paris, care a urcat doua pozitii fata de anul trecut, cu o chirie de 9.573 de euro/mp/luna.