Potrivit rezultatelor comunicate miercuri seara, compania condusa de Mark Zuckerberg a inregistrat in primul trimestru un profit net de 1,51 miliarde de dolari, sau 52 de centi pe actiune, comparativ cu 509 milioane de dolari, sau 18 centi pe actiune, in urma cu un an.

Veniturile totale au crescut pana la 5,38 miliarde de dolari, de la 3,54 miliarde de dolari in primul trimestru al anului trecut, depasind estimarile analistilor care mizau pe un rezultat de 5,26 miliarde de dolari.

La finele lunii martie, cea mai mare retea de socializare avea 1,65 miliarde utilizatori activi, fata de 1,44 miliarde in urma cu un an, iar Zuckerberg a anuntat ca utilizatorii petrec, in medie, peste 50 de minute pe zi pe Facebook, Instagram si Messenger.

De asemenea, Facebook a anuntat ca va emite o noua clasa de actiuni fara drept de vot, care vor fi distribuite sub forma de dividende actualilor actionari, in ideea de a da directorului si fondatorului Mark Zuckerberg posibilitatea de a-si dona averea fara a pierde insa controlul asupra retelei de socializare pe care a fondat-o.

Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat anul trecut ca vor dona 99% din actiunile pe care le detin la Facebook unor organizatii caritabile.