Conform CNN, aceasta problema dateaza din 2010, pe cand Facebook a transferat drepturile pentru afaceri catre Facebook Irlanda, excluzand SUA si Canada. In acest transfer au fost incluse si anumite bunuri greu cuantificabile, cum ar fi "baza sa de utilizatori si platforma online".

Asa cum scrie cotidianul Financial Times, investigatiile privind astfel de transferuri nu sunt ceva neobisnuit. Apple, Microsoft si Amazon au fost de asemenea anchetate de fisc (IRS) privind chestiuni legate de taxe in cazul sucursalelor pe care le au in afara SUA.

Chestiunea in cazul de fata face trimitere la faptul ca Facebook nu a raspuns inca celor sase solicitari venite din partea IRS privind punerea la dispozitie a mai multor informatii financiare in ce priveste transferurile catre subsidiara din Irlanda. IRS ceruse ca Facebook sa transmita documentele respective pana la data de 17 iunie anul curent, iar avocatii care lucreaza pentru divizia fiscala a Departamentului de Justitie au formulat o petitie prin care incearca sa constranga Facebook sa raspunda solicitarilor.

"Compania Facebook respecta toate legile si reglementarile in vigoare din statele unde opereaza", s-a limitat sa comenteze un purtator de cuvant al Facebook intr-o declaratie pentru The Verge, potrivit Agerpres.