De atunci, peste 170 de miliarde de tweet-uri au fost scrise de 500 de milioane de utilizatori, potrivit Dashburst.com, un site specializat in monitorizarea retelelor de socializare, scrie Mediafax, care citeaza AFP.

Cantaretul canadian Justin Bieber avea cei mai multi admiratori ("fallowers") - 45.366.548 abonati - pe contul sau, joi, la ora 22.00 GMT. Starul canadian este urmat in acest clasament de cantaretele americane Katy Perry (44.121.468 fallowers) si Lady Gaga (40.229.034 fallowers).

Presedintele american Barack Obama se afla pe locul al patrulea, cu 37.506.026 fallowers. Mesajul postat pe contul sau prin care a confirmat realegerea sa in functia de presedinte, in noiembrie 2012, a fost redistribuit de peste 800.000 de ori.

Twitter revendica 218 milioane de utilizatori activi in fiecare luna. 80% din utilizatori se conecteaza pe Twitter prin intermediul unor dispozitive portabile.

Utilizatorul mediu de Twitter are 208 urmaritori si petrece 170 de minute pe luna pe aceasta retea.

Compania este inca deficitara: Twitter a inregistrat pierderi de aproape 80 de milioane de dolari in 2012, dar cifra ei de afaceri s-a triplat in ultimul an, ajungand la 317 milioane de dolari in 2012.

China este tara cu cel mai mare numar de utilizatori de Twitter - 35,5 milioane de persoane. Aproximativ 20 milioane de conturi de pe Twitter ar fi false.

Comanda hashtag (#), care precede cuvantul ce descrie subiectul aflat in dezbatere, a fost lansata in august 2007, fiind propusa de unul dintre utilizatori.

In octombrie 2009, Google si Microsoft au inceput sa integreze tweet-urile in rezultatele oferite de motoarele lor de cautare.

In ianuarie 2013, Twitter a lansat Vine, un serviciu care permite difuzarea pe aceasta retea a unor videoclipuri de sase secunde. Aproximativ 12 milioane de astfel de fisiere video au fost de atunci postate in fiecare zi.

Twitter are sediul general la San Francisco, dar are si birouri la New York, Chicago, Los Angeles si Washington. Compania are 900 de angajati.

Twitter a devenit companie comerciala in aprilie 2007 si ii are ca membri fondatori pe Biz Stone, Evan Williams si Jack Dorsey.

Primul logo a fost creat de Biz Stone, un fost designer. Directorul general al companiei, Dick Costolo, este un fost actor care sustinea spectacole de improvizatie.

Compania americana Twitter a prezentat planuri pentru atragerea a pana la 1 miliard de dolari printr-o oferta publica initiala, dezvaluind pentru prima data ca veniturile s-au triplat in ultimul an, dar si ca nu a inregistrat niciodata profit in cei sapte ani de la infiintare, conform Financial Times.

Analisti, actionari si consilieri ai companiei au sugerat ca listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 milarde de dolari, fata de valoarea de 8 miliarde de dolari estimata intr-un proces de atragere de fonduri in 2011. Veniturile, in mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari.