De aceea, toate ghiseele administratiilor financiare din tara se vor inchide incepand de joi si vor ramane asa timp de 5 zile. Astfel, de joi, 30 iunie, ora 12, si pana marti, 5 iulie, toate administratiile financiare vor fi inchise. In plus, vineri vor fi inchise si trezoreriile deci nu veti putea face nici plati.

In tot acest interval nu veti putea cere copii dupa declaratiile de venit necesare, de exemplu, pentru a lua imprumuturi bancare sau pentru cardurile europene de sanatate. Nu veti putea sa va achitati datoriile sau taxele cum ar fi taxa de prima inmatriculare.

Fiscul are nevoie de cele cinci zile ca sa inchida definitiv 141 din cele 424 de administratii financiare la nivel national. Asa ca milioane de romani vor fi rearondati la alte administratii decat cele cu care lucrau pana acum.

In plus in urma reorganizarii fiscului aproximativ 2.000 de oameni isi vor pierde locul de munca. Cat despre angajatii implicati in procesul de reorganizare, acestia vor lucra ore suplimentare sambata, 2 iulie, si duminica, 3 iulie, pentru ca activitatea administratiilor financiare sa nu fie perturbata si pentru a urgenta procesul de rearondare a contribuabililor la noile administratii competente.

Potrivit Fiscului, este necesar ca transferul tuturor informatiilor necesare sa se efectueze in conditii optime, astfel incat de la 5 iulie toate administratiile financiare sa functioneze la standardele stabilite prin procesul de reorganizare.

"Activitatea de incasari si plati desfasurata prin unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului va functiona normal, potrivit programului de lucru", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Trezoreriile din administratiile financiare vor lucra program normal in ziua de 30 iunie, continuand cu toate operatiunile de inchidere a lunii, urmand ca in data de 4 iulie sa se deschida numai trezoreriile ramase dupa reorganizare, care vor opera pentru toti contribuabilii rearondati.

La inceputul lunii iunie Guvernul a decis reorganizarea ANAF prin desfiintarea unor directii regionale, disponibilizari si relocari de personal.