"Aceasta rechemare este initiata ca urmare a faptului ca un numar redus din aceste uscatoare de par nu au corespuns standardelor de calitate impuse de Braun si prezinta un risc de siguranta daca nu sunt folosite in conformitate cu instructiunile.

Concret, exista un risc redus ca uscatorul de par in cauza sa sufere un scurtcircuit, sa se supraincalzeasca si sa inceapa sa arda daca este lasat in priza, intr-un mediu foarte umed, chiar daca este oprit", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de companie.

Astfel, consumatorii sunt rugati sa nu mai foloseasca aceste uscatoare de par.

Uscatoarele de par Braun supuse rechemarii au numarul tipului de produs 3549 si codurile de productie de la 701 la 852. Numarul tipului de produs este imprimat pe manerul uscatorului, in timp ce codul de productie este imprimat pe grilajul de admisie care poate fi gasit dupa indepartarea filtrului de protectie de pe spatele aparatului.

Ca procedura, cei care au astfel de aparate, trebuie sa sune la numerele de telefon 021.301.13.29( intre orele 10.00 si 18.00) si 021.301.13.93( intre orele 10.00 si 14.00).

Prin telefon se va verifica codul produsului pentru a se stabili daca acesta face parte din lotul cu probleme. Ulterior, clientul va fi trimis la unul dintre service-urile Braun din Romania pentru a se inlocui uscatorul de par respectiv.