Averea lui Dinu Patriciu este inconjurata de mister. Declarat in 2008 drept cel mai bogat roman cu o avere estimata la peste 2 miliarde de euro, omul de afaceri a sustinut in 2013, in fata instantelor de judecata romanesti, ca a saracit. Valoarea imperiului sau ar fi coborat undeva la 200 de milioane de euro.

Este adevratat ca Patriciu facea aceasta declaratie in cadrul procesului de partaj prin care sotia ii cerea jumatate.

Un miliard de euro sunt banii pe care Dinu Patriciu i-ar fi incasat atunci cand a vandut Rompetrol, cu tot cu bijuteria companiei, rafinaria Petromidia. Nu putem decat sa presupunem ca banii i-au intrat in conturi.

Dinu Patriciu, 2009: "Criza economica a fost dura insa in acelasi timp a reprezentat si o oportunitate".

Vanzarea Rompetrol cu un an inainte de criza a fost o miscare de geniu. Patriciu a recunoscut public ca ii place sa se joace cu banii lui. Doar ca in urmatoarele afaceri, investitiile in imobiliare si comert, intiutia nu l-a mai ajutat la fel de mult.

Patriciu se considera un arhitect al afacerilor. Prin compania sa, Dinu Patriciu Global Properties, detinea peste 100 de proprietati in Germania, Romania, Polonia, Olanda si Belgia evaluate, chiar si in criza, la peste 1 miliard de euro.

In 2011, prin aceasta companie, Dinu Patriciu a vandut cu 100 de milioane de euro sapte proprietati in Suedia, la Karlstad, unde isi au sediul mai multe companii multinationale importante.

Pentru alte 90 de milioane de euro a mai vandut o cladire de birouri in Berlin.

Apropiatii spun ca Dinu Patriciu avea si o importanta colectie de tablouri.  

Nu se stie insa care este situatia lor, si anume daca daca a vandut sau nu din ele.

Familia insa va ramane si cu o alta avere, lucrarile realizate chiar de Dinu Patriciu. Unele dintre ele sunt in posesia prietenilor lui, altele au ramas in resedinta sa din Snagov. Acestea nu au o valoare de piata mare, insa Patriciu este considerat un pictor talentat.

Revenind la lucruri concrete, omul de afaceri a detinut si un iaht de 40 de milioane de euro, care a fost scos la vanzare, la fel si flota de patru avioane VIP, si ele cu preturi de catalog de ordinul zecilor de milioane de euro.

Toata acesta bogatie, parte investita in imobile din toata lumea, alta in societati comericale, si o a treia despre care doar se presupune ca s-ar afla in conturile unor banci din straintate, urmeaza sa fie impartita intre membrii familiei.