Potrivit sursei citate, locurile de muncă din Bucureşti ar fi fost obţinute prin intermediul unui avocat al cetăţenilor asiatici, iar reprezentanţii fabricii de confecţii din Botoşani sunt cei care le-au asigurat mijloacele de transport.

"Pe perioada carantinării, atât autorităţile, cât şi angajatorul s-au aflat într-o continuă colaborare cu cetăţenii srilankezi în vederea găsirii soluţiilor optime după ieşirea din carantină, în funcţie de doleanţele personale. Prin urmare, cei mai mulţi dintre ei, respectiv 36, şi-au manifestat intenţia de a pleca la Bucureşti, unde şi-ar fi găsit un alt loc de muncă în zona Colentina şi doar patru dintre ei şi-au exprimat dorinţa de a se reîntoarce la GT Company. Potrivit GT Company, în urma discuţiilor cu avocata cetăţenilor sri-lankezi, s-a solicitat ajutorul în vederea transportării lor la Bucureşti, în zona Colentina, acolo unde urmau să fie primiţi de către noul angajator. În acest context, ca urmare a contactării unei firme de transport din Botoşani şi prezentării situaţiei, conducerea firmei s-a oferit să îi transporte pe cheltuiala proprie. Conform reprezentanţilor transportatorului, pe perioada deplasării spre Bucureşti au existat neînţelegeri între cetăţenii sri-lankezi, în sensul că o parte şi-a dorit să ajungă la aeroport, iar o parte la noul angajator", se precizează în informarea de presă transmisă de CJC.

Autorităţile din Botoşani afirmă că "ipoteza potrivit căreia cetăţenii srilankezi au fost abandonaţi nu poate fi luată în calcul", deoarece toate părţile implicate, respectiv Instituţia Prefectului, organele de ordine, firma angajatoare, Biroul pentru Imigrări al judeţului Botoşani, Direcţia de Sănătate Publică, "au colaborat în aşa fel încât situaţia cetăţenilor srilankezi să se soluţioneze".

Informarea CJC arată, de asemenea, că, în baza datelor furnizate de Biroului pentru Imigrări, "cetăţenii străini din Sri Lanka sunt titularii unui permis unic valabil, document eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări care atestă dreptul de şedere şi de muncă pe teritoriul României" care rămâne valabil până la expirarea perioadei pentru care a fost eliberat, dar nu mai mult de 90 de zile de la data înregistrării încetării raporturilor de muncă cu angajatorul GT Company. În acest interval de timp, un alt angajator poate solicita eliberarea unui aviz de angajare, aceştia putând ulterior să solicite prelungirea dreptului de şedere temporară în scop de muncă, fără obligativitatea obţinerii unei vize de lungă şedere pentru angajare în muncă. În baza acestui document, cetăţenii sri-lankezi se pot deplasa oriunde pe teritoriul României, pot părăsi teritoriul statului român şi reintra pe toată durata valabilităţii permisului de şedere.

"Aşadar, conform informaţiilor referitoare la situaţia juridică a cetăţenilor străini din Sri-Lanka furnizate de Biroul pentru Imigrări al judeţul Botoşani, nu există bază legală de a-i reţine în Botoşani fără voia lor. De asemenea, facem menţiunea că, inclusiv în cursul zilei de astăzi (luni - n.r.), conducerea GT Company şi-a reiterat intenţia de a-i reangaja pe toţi cetăţenii srilankezi, inclusiv prin asigurarea transportului către Botoşani", se mai precizează în informarea CJC.

Ministrul Muncii: "Niciunul nu dorește să se întoarcă în Sri Lanka”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni după-amiază, după ce a discutat cu muncitorii din Sri Lanka ajunşi din Botoşani la Bucureşti, că niciunul dintre ei nu vrea să se întoarcă acasă, ci vor să rămână să muncească şi i-au cerut să îi sprijine prin găsire unui alt angajator.

Potrivit ministrului, primele verificări au arătat "nereguli evidente" în modul în care le-au fost desfăcute contractele de muncă.

"Niciunul dintre dânşii nu a dorit să se întoarcă în Sri Lanka, acasă, ci mi-au cerut insistent să îi sprijin prin găsirea unei alte soluţii, adică a unui alt angajator sau mai multor angajatori. Sunt dispuşi să se împartă, dacă nu voi găsi o soluţie care să îi relocheze pe toţi în acelaşi loc, sunt dispuşi să se împartă în grupe mai mici. Nu doresc să se întoarcă la firma la care au lucrat, este dreptul dânşilor", a declarat Violeta Alexandru, după ce a discutat cu muncitorii, la hotelul unde aceştia sunt cazaţi.

Întrebată despre primele concluzii ale ITM în acest caz, Violeta Alexandru a spus că dintr-o primă verificare rezultă "nereguli evidente" în privinţa modului în care au fost desfăcute contractele de muncă.

"Este adevărat, este pe fondul absenţei lor de la serviciu, o absenţă generată de panica în care au intrat la momentul la care unii dintre dânşii au fost infectaţi cu COVID. Din păcate, nu s-a discutat cu dânşii, Direcţia de Sănătate Publică nu le-a explicat în ce condiţii pot fi carantinaţi, în ce condiţii se pot întoace la muncă. Nediscutându-se cu dânşii, nici supervizorul, de origine sri lankeză, pe care firma îl avea şi care ar fi avut datoria să le explice aceste lucruri nu a făcut-o şi ca atare intrând în panică nu s-au mai prezentat la serviciu o zi, două, trei, patru, cinci, iar angajatorul a decis desfacerea contractului de muncă", a explicat Alexandru, potrivit News.ro.

Ea a spus că nu susţine această soluţie şi rămâne să se facă verificări în continuare.

"Cert este că am vrut să ştiu şi dacă înainte de acest episod primeau salariile la timp, erau trataţi corespunzător, în cea mai mare parte da. Au existat şi comentarii legate de prelungirea programului de lucru, respectiv de îndeplinirea unor sarcini suplimentare, dar cea mai mare parte dintre cei cu care am discutat au spus că până la acest episod erau plătiţi corespunzător, erau plătiţi la timp", a spus ministrul.

Alexandru a menţionat că echivalentul a 550 de dolari le-a fost plătit la timp, fără a li se fi reţinut din această sumă banii de cazare şi masă.

"Eu vreau să îi asigur că nu închid acest caz până nu îşi găsesc un loc de muncă corespunzător şi până când nu luăm împreună o decizie. Nu voi lua o decizie fără să mă consult cu dânşii. Vor rămâne în acest spaţiu probabil până mâine. Intenţia mea este să mă implic foarte mult în această după-amaiză pentru identificarea ofertelor şi să vin la sfârşitul zilei să discut cu dânşii, să-i las peste noapte să se gândească, să disucte între dânşii, şi mâine dimineaţă să-mi spună care dintre ofertele pe care o să le prezint este cea pe care o preferă. Repet, am închis cu dânşii discuţia legată de reîntoarcerea acasă, mi-au spus în mod explicit că nu doresc, ci că vor să continue să muncească şi am convenit că mă implic pentru găsirea unor opţiuni", a susţinut Violeta Alexandru.

Ea a spus că va verifica şi care este starea celor rămaşi internaţi la Botoşani, spunând că ei vor fi trataţi corespunzător.

"Firma de recrutare şi-a încheiat activatea la momentul la care dânşii au încheiat un contract cu angajatorul. În această privinţă, Inspecţia Muncii a făcut o verificare cu privire la modul în care, la început, adică acum un an, pentru că ei sunt veniţi de un an, aproape, a făcut o verificare legat de modul în care firma şi-a adus la îndeplinire obligaţiile, din momentul în care i-a sprijinit să încheie contractul cu angajatorul rolul firmei pe contractul de mediere pe care îl aveau s-a încheiat şi este o situaţie de litigiu de muncă clasică, între un angajator şi un angajat", a adăugat Alexandru.

Ea a explicat că acele contracte sunt şi în limba sri lankeză şi în limba engleză şi în limba română, menţionând că aceştia ştiau ce semnează.

"Că s-au schimbat lucrurile între timp, că s-au degradat relaţiile, pentru că înţeleg că sunt puncte de vedere din partea companiei care ar arăta o oarecare indisciplină din partea unora dintre dânşii, rămâne să verificăm toate aceste lucruri, dar lucrurile par a se fi degradat pe fondul tensiunii ocazionate de pandemie", a mai spus ministrul.

Conform sursei citate, muncitorii sunt cazaţi într-un hotel, primesc mâncare, stau câte unul sau doi în cameră şi au spus că sunt trataţi foarte bine.

Ea a spus că va avea un dialog deschis cu angajatori, fiind decizia acestora dacă au nevoie de forţă de muncă şi dacă îi vor angaja pe cetăţeni din Sri Lanka.