In anul 2000, Costel Comana a decis sa-si dea demisia de la CFR si sa-si deschida propria afacere, tot in domeniul feroviar, alaturi de Iorgu Ganea, care detinea o sala de jocuri in Gara Brasov, acesta din urma fiind in prezent arestat intr-un dosar de coruptie, scrie Mediafax.

Dupa zece ani de cand si-a deschis firma Regiotrans, brasoveanul a devenit unul dintre cei mai bogati oameni din lume, fiind inclus in Top 500 al revistei Forbes in 2011, avind o avere estimata la 30 - 32 de milioane de euro.

"In 2010, principalele sale companii, Regiotrans si RC-CF Trans, au raportat venituri cumulate de 57,25 de milioane de euro, in crestere cu 27,2% fata de 2009. Comana este coproprietar al companiilor Regiotrans si RC-CF Trans, care activeaza pe piata transportului feroviar", potrivit Forbes.

Procurorii DNA arata ca subventiile incasate de Regiotrans, in anul 2011, au fost de 182,96 milioane de lei, 81% din totalul veniturilor anuale ale acestei firme.

Omul de afaceri Costel Comana, anchetat in dosarul de coruptie in care partenerul sau de afaceri Iorgu Ganea a fost arestat preventiv, a fost gasit mort in toaleta unui avion care efectua o cursa din Columbia in Costa Rica.

Presa din Costa Rica, citata de Noticiasrcn.com, a relatat, joi, ca romanul care s-a sinucis in toaleta unui avion de pe ruta Columbia-Costa Rica se numeste Costel Comana si are 53 de ani.

Potrivit Noticiasrcn.com, romanul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecand prin Bogota. Sursa citata a precizat ca barbatul a parasit Brazilia pentru a evita sa fie prins.

Potrivit site-ului, romanul era insotit in avion de o femeie care a observat ca acesta este foarte nervos si ca a mers la toaleta din avion de mai multe ori. Dupa o perioada mai indelungata, in care Costel Comana nu s-a intors de la toaleta, femeia s-a dus si a incercat usa. Neprimind niciun raspuns, a fortat usa, impreuna cu personalul din avion, romanul fiind descoperit fara viata.

Sursa citata mai mentioneaza ca pasagerul roman nu avea bilet de intoarcere la Bogota.

Primele informatii despre romanul gasit mort in toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricai au fost date, joi, de compania columbiana Avianca, citata de Xinhua in pagina electronica.

Costel Comana era cercetat in dosarul in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita pentru favorizarea unor firme la licitatii.

In acest dosar, omul de afaceri Iorgu Ganea si Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, au fost arestati preventiv in 20 februarie.

De asemenea, sunt urmariti penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Directiei Generale Transport si Infrastructura din Ministerul Transporturilor, si Costache Nicolau, director general al Regionalei Cai Ferate Brasov. In acelasi caz se fac acte de urmarire penala si fata de SC Regiotrans SRL Brasov, Florin Hadarean, directorul societatii, si Gheorghe Valentin Ciapraz.

Procurorii au facut, in 18 februarie, perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme.

Procurorii sustin ca, in perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Claudiu Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor in compania CFR Calatori, oamenii de afaceri Comana si Ganea au actionat constant in comisiile specializate din MT pentru mentinerea modului de calcul al subventiei prevazute in contractele de servicii publice pentru transportul feroviar de calatori aferente perioadei 2012 - 2015.

In perioada 28 septembrie 2012 - 19 decembrie 2012, Dumitrescu le-ar fi divulgat sistematic celor doi oameni de afaceri date si informatii cu privire la strategia vizata pe linia obtinerii subventiei pentru transportul feroviar de calatori de catre principalul concurent al firmei Regiotrans - operatorul national de calatori SNTFC "CFR Calatori" SA Bucuresti. Astfel, in 28 septembrie 2012 Dumitrescu i-ar fi informat pe cei doi despre intentia companiei CFR Calatori de a creste cu aproximativ trei milioane numarul de kilometri pe care intentioneaza sa-i opereze in cadrul pachetului minim social pentru anul 2013, aspect care ar fi determinat diminuarea coeficientului tren/kilometru calculat pentru ceilalti operatori feroviari privati, inclusiv Regiotrans.

Estrella Stefanescu este acuzata ca ar fi favorizat Regiotrans si RC-CF Trans, firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana, in licitatii, primind in schimb de la acestia diverse bunuri si servicii, printre care card de combustibil, cazari la pensiuni, telefoane mobile, dar si bani pentru a participa la o nunta in familie, se arata in documentele anchetatorilor.