"Ne pregatim pentru aceasta noapte sa asiguram aceeasi functionalitate, aceeasi capacitate de productie, acelasi import, aceeasi rezerva care sa fie disponibilizata din rezerva de gaze. Estimam si in aceasta noapte acelasi varf, 71-72 de milioane de metri cubi. Suntem pregatiti sa acoperim aceste varfuri", a sustinut ministrul.

Pe partea de energie electrica, consumul de luni a fost de 9.700 de MW, nivel care a fost insa depasit in luna decembrie 2016.

"Mentinem functionarea celor trei centrale, Elcen Bucuresti, Brazi si Galati, pe pacura. Avem cantitatile necesare de pacura pentru functionare", a spus ministrul.

Petcu a adaugat ca, miercuri, la ora 13:00, va avea loc o noua sedinta a comandamentului.

"Exista o prognoza suplimentara care a fost emisa astazi de ANM, in sensul ca, incepand cu ora 22:00, tot pe zona Dobrogea, din pacate, cea mai defavorizata, vom avea viscol puternic. Am luat legatura cu Enel Dobrogea si cu Electrica Muntenia, carora le-am spus sa fie pregatiti. Avem echipamentele speciale, senilatele de la Armata cu care sa intervenim daca va fi cazul", a aratat el.

Seful de la Energie a adaugat ca a cerut distribuitorilor de gaze sa fie pregatiti in cazul in care va fi nevoie de interventii suplimentare.

"Avem grupuri pornite la Turceni si Rovinari, suplimentar si la CE Hunedoara", a subliniat ministrul.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, noi avertizari meteo Cod galben si Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabile in 15 judete si in municipiul Bucuresti, incepand din aceasta seara, pana miercuri seara.