Irina Onescu este proaspatul primar al comunei aradene Petris. In vara, a candidat independent, s-a luptat cu prejudecatile satenilor si cu mentalitati invechite si a reusit sa-i convinga s-o aleaga. Acum, tanara care a locuit toata viata la oras schimba fata satului pe care-l conduce si ar putea sa serveasca drept model de edil pentru restul tarii.

Pe la opt fara ceva, in fiecare dimineata o masina sic, cu numarul PRI trece pe ulite. Oamenii saluta. Opreste in centrul satului si coboara o domnisoara in geaca de piele, poseta cu stelute si bocanci luciosi. Irina Onescu este primarul locului.

Sediul primariei e in lucru. Asa ca toti functionarii din sat impart o singura incapere in care troneaza un balon cu Minnie. Dupa ce se dezmorteste un pic, primarita se pune pe treaba. In acest dosar sunt CV-urile a peste 70 de oameni din sat care isi cauta de munca. Irina ii ajuta.

Irina s-a nascut si a trait pana acum cativa ani in Bucuresti. Parintii sunt geologi, si in urma cu multi ani pe cand cercetau muntii din zona si-au cumpart aici o casa si acum isi conduc afacerea cu foraje geologice de aici. Dupa ce a terminat facultatea, Irina si-a deschis un business. Organiza evenimente si concerte.

O scurta perioada a lucrat si pentru MTV. In 2011, indragostita de aceste locuri, se muta aici si organizeaza in fiecare an un maraton cu biciclete pe muntii din jur, pe un drum construit de regele Mihai. Promoveaza satul si oamenii incep sa stie de acest loc.

Cu sloganul "hai ca putem" si o campanie electorala dusa pe Facebook in primavara s-a aruncat in batalia electorala. Candidat independent. “Am facut campanie pe Facebook pentru ca lumea s-a temut sa ma primeasca in casa din varii motive. Ca il aude vecinul, ca se supara, e comunitate mica, e inevitabil sa umble vorba."

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.