Pentru ca s-a ars de nenumarate ori si a pierdut incasari poate chiar de zeci de milioane de euro, statul nu vrea sa le mai acorde acum nicio portita evazionistilor.

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, recunostea la inceputul acestui an ca, in prezent, nu exista o prevedere clara in acest domeniu si ca “este nevoie de o varianta rapida si legala de monitorizare a unor astfel de operatiuni nelegale”.

Iata ca de acum inainte, nicio firma nu va mai putea fi cesionata fara ca Fiscul sa vina in control inainte.

Practic, din momentul in care va intra legea in vigoare nimeni nu va mai putea vinde o firma fara o notificare de 45 de zile, a explicat pentru incont.ro Marian Morcoasa, director in cadrul ANAF.

In cele 45 de zile, inspectorii Fiscului vor merge in control, iar daca vor gasi nereguli si datorii mari acumulate il vor putea obliga pe patron sa isi achite datoriile inainte sa vanda.

Mai ales in ultimii  doiani, Internetul s-a umplut de anunturi in care diferite personae se ofereau sa te scape de firma cu datorii.

Vorbim de un business care a explodat in Romania in aceasta perioada de criza si din care se castiga miliarde.
Practic, datoriile sunt ingropate in buzunarele altor persoane carora statul nu are ce sa le faca. De ce?

Pentru ca ori sunt saraci, ori decedati si nu au ce sa execute silit, ori provin din tari din lumea a treia, unde e imposibil sa le dai de urma.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!