"Lucram la un proiect si dorim ca cei care detin spatii in statiunile turistice, dar care sunt lasate in paragina, sa fie amendati. Vor avea la dispozitie 12 luni sa isi puna la punct aceste spatii, in caz contrar vor fi amendati. Ori isi vand spatiile, ori le refac", a spus Maria Grapini. 

Intrebata cat de mare ar putea fi amenda, in cazul proprietarilor care nu isi amenajeaza spatiile, Grapini a spus: "Am propus o taxa zilnica de 150 de euro pe suta de metri pentru constructii si 100 de euro pe zi pentru spatiile adiacente constructiei".

Grapini a marturisit ca i-a venit aceasta idee dupa ce a vizitat mai multe statiuni din Romania, care se afla "intr-o stare deplorabila". 

"Am vizitat mai multe statiuni turistice din Romania care se afla acum intr-o stare deplorabila. Am fost recent la Borsec. Acolo fiecare vila este cumparata si abandonata. E o tragedie. Trebuie sa redam turismului ceea ce este al turismului. Baile Herculane sunt in aceeasi situatie. Din pacate administratia judetului nu a facut nimic pentru turism in Caras-Severin. Nu se poate sa ne puna altii cu cascada Bigar in topuri si noi sa nu o evidentiem", a spus Grapini.