"Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalti oameni. Tot efortul pe care l-am facut in viata s-a redus la 10 minute de inregistrare ambientala. (...) Este ireal ce se intampla", a spus Stoica, in fata judecatorilor CAB, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri care controleaza Grup Feroviar Roman (GFR) a precizat ca discutia pe care a purtat-o cu avocatul Doru Bostina a fost una "ipotetica" si a catalogat drept "utopie" faptul ca i-ar fi dat acestuia trei milioane de euro pentru a afla pretul pe care il va cere CFR Marfa la o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia.

Tot la procesul in care s-a discutat prelungirea perioadei de arestare a lui Stoica, avocatul acestuia, Viorel Ros, a tinut sa sublinieze ca "un inginer nu poate sa fie inchis, iar un avocat sa fie liber".

"Nu cer arestarea domnului Bostina, ci acelasi tratament pentru Gruia Stoica. E mai periculos domnul Gruia Stoica, care a renuntat la toate functiile pe care le detinea, decat domnul Doru Bostina? Cu siguranta ca nu", a spus avocatul, in fata instantei.

Aparatorul lui Gruia Stoica a adaugat ca Stoica si-a dat demisiile din toate functiile de conducere pe care le detinea, motiv pentru care nu mai este un pericol public.

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida daca Gruia Stoica va fi cercetat in continuare in stare de arest sau in libertate.

Gruia Stoica si Doru Bostina au fost trimisi in judecata la jumatatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat ca i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui organizata de Complexul Energetic Oltenia, la care participa si GFR.

Stoica a fost deferit justitiei, pentru cumparare de influenta, in stare de arest preventiv, iar Bostina, cu interdictie de a parasi tara.