. In prezent, circa opt milioane de britanici sunt fumatori, reprezentand 21% din totalul populatiei.

Totodata, guvernul urmareste sa reduca numarul de tineri care se apuca de fumat in fiecare an, estimat in prezent la 200.000. Executivul de la Londra s-a angajat totodata sa finanteze si sa promoveze proiectele de cercetare care au ca scop intelegerea mai profunda a legaturii dintre designul pachetelor de tigari si modelele de comportament ale fumatorilor.

Imperial Tobacco Group Plc., al patrulea producator de tigarete la nivel mondial si cel mai mare din Marea Britanie, a atacat dur marti masura dezbatuta in guvern, apreciind pe de o parte ca nu exista dovezi credibile care sa conecteze designul pachetelor de obiceiul de a fuma si, pe de alta parte, ca impunerea unui model unic de pachet ar conduce la cresterea comertului ilicit cu tigari si ar submina eforturile autoritatilor de a combate contrabanda si falsificarea, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Potrivit datelor ministerului britanic al Sanatatii, citate de ABC News, numarul fumatorilor din Marea Britanie a scazut cu peste 25% in ultimii 10 ani.
Ar avea efect asupra ta daca pachetul de tigari ar fi fara sigla si monocolor? (27 voturi)
Da, ar avea efecte pentru ca as fuma mai putin
37.04%
Nu, nu ar avea niciun efect
48.15%
Nu stiu, trebuie sa vad pachetul ca sa imi dau seama daca m-ar putea face sa fumez mai putin
14.81%