Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca in dosarul privind fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie, au loc 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta, dintre care 20 la institutii publice si restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate in aceasta cauza.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca printre cele 20 de institutii publice unde se fac perchezitii sunt Consiliul Judetean Timis, Directia Prestari Servicii din CJ Timis, Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa - Canal Timis (care functioneaza in sediul CJ) si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucuresti.

De asemenea, au loc perchezitii la depourile CFR Calatori din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi.

Procurorii au facut perchezitii si la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinta lui George Didila din Bucuresti, si la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitala.

Titu Bojin a fost scos de mascati din sediul Consiliului Judetean Timis si va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA, in dosarul in care este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Sursele judiciare au precizat ca la DNA structura centrala va fi dus, cu mandat de aducere, si Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

De asemenea, vor fi ridicati, in baza unor mandate de aducere, si dusi la audieri, la DNA Timis, in calitate de suspecti, 17 primari.

Potrivit unor documente ale procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.