„Primăria generală a Capitalei va demara în cel mai scurt timp procedura de achiziţie a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Din discuţia cu doamna Alis Grasu, am înţeles că medicii şi asistentele acţionează eroic, însă există probleme în ceea ce priveşte maşinile de ambulanţă, pentru că multe sunt depăşite din punct de vedere tehnic”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Edilul a precizat că suma totală necesară pentru achiziţa ambulanţelor este de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele pe care le are de încasat municipalitatea de la Apa Nova, restul de sumă urmând să fie acoperită din bugetul local.

„Consider că nu este o cheltuială, ci o investiţie în sănătatea bucureştenilor şi a ilfovenilor. Toate cele 100 de ambulanţe vor rămâne în proprietatea Municipiului Bucureşti, dar vor fi date în folosinţă printr-un contract de comodat cu SABIf”, a precizat primarul Capitalei.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la rândul său, că din parcul de intervenţie al Serviciului, care conţine 108 ambulanţe, 68 sunt depăşite din punct de vedere tehnic.