"Credem ca, asa cum in multe tari ale Uniunii Europene plata TVA se face la momentul incasarii sumei facturate, acesta este un stimulent pentru societati. Prin initiativa noastra ajutam sute de mii de firme, ajutam in mod direct bugetul central, pentru ca, daca TVA ar trebui sa se plateasca in momentul emiterii facturii, foarte multe societati nu au posibilitatea de a plati sumele respective. Foarte multe societati vor ajunge in stare de faliment", a declarat Gyorgy Frunda, unul dintre initiatorii proiectului de lege, potrivit Mediafax.

"Daca schimbam mecanismul si facem statul sa fie interesat sa ajute societatea sa-si incaseze suma facturata si TVA se plateste in momentul incasarii sumei, ceea ce ar asigura un echilibru, o egalitate intre stat si persoana juridica platitoare de TVA, este in favoarea statului", a mai spus Frunda, care le-a cerut colegilor sa voteze favorabil initiativa legislativa.

Secretarul de stat îi Ministerul Finantelor Gratiela Iordache a anuntat ca Guvernul nu sustine aceasta initiativa deorece ar genera un impact bugetar negativ si dificultati administrative pentru aplicarea ei.

Pe de alta parte, senatorul PDL Orest Onofrei a afirmat ca sustine initiativa legislativa, prevederile acesteia reprezentand una dintre promisiunile electorale ale partidului sau.