Afise mari pe toate vitrinele si preturi care starnesc imaginatia. Cu toate acestea, ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte ca cumparati haine doar pentru ca acum puteti sa umpleti o sacosa cu banii din care in primavara ati fi luat numai o bluza, doua.

Specialistii recomanda ca inainte de o partida de shopping sa va documentati, sa accesati site-uri si blogurile de specialitate, sa cumparati reviste de moda si abia apoi sa porniti in cautarea acelor piese care, desi sunt din colectia de vara, pot fi purtate in combinatie cu altele din alt sezon.

Un exemplu practic? Iata ce va sfatuieste fashion stylistul revistei The One, Alexandra Caspruf: un pantalon negru, clasic nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei femei, mai ales ca in acest sezon se simte o puternica influenta a vestimentatiei masculine.

La o astfel de piesa merg de minune un sacou cu o croiala masculina, camasile albe sau smoking-urile de dama.

Nu trebuie uitate nici camasile cu maneca lunga, din matase, care au fost reduse cu 50%. O astfel de camasa poate fi purtata oricand sub un cardigan din lana, de exemplu. Si aflati ca se poarta mult nude, maron deschis si camel.

Daca pantalonii nu va caracterizeaza si preferati mai degraba fustele, aveti de unde alege. Fusta closh, de exempu, stil anii '50, pe care o putem vedea pe multe podiumuri de moda. Fusta poate fi purtata cu un pantof clasic stiletto sau cu o botina cu toc si chiar cu balerini.

In situatia in care va topiti dupa materialele cu ''animal print'', cum il numesc designerii, aflati ca o astfel de bluza poate costa acum 80 de lei, fata de 200, initial.

Alexandra Caspruf spune ca printul leopard este in mare voga in acest sezon. Este o camasa din matase, un croi lejer, care poate fi purtata si cu centura si fara centura, cu un pantalon sau o fusta.

Anul trecut, jachetele din piele au fost la mare cautare. Acum, trebuie sa asteptam toamna cu o fusta pe masura.

La inceputul sezonului ati fi dat pe o fusta 400 de lei, acum o luati cu jumatate din pret. Daca e vorba de o fusta cu talie inalta, atunci e bine sa stiti ca se poarta intotdeauna cu camasa sau topul bagat inauntru. Asta, desigur, daca si silueta va permite.

Asadar e timpul sa colindati putin magazinele! Nu uitati sa cautati si un cardigan crem si neaparat o pereche de pantofi stiletto.