Vantul a facut ravagii in Dorohoi, judetul Botosani. Un barbat a fost luat pe sus si doborat de pe acoperisul unui bloc, unde omul se chinuia sa puna la loc o bucata de tabla smulsa tot de urgie.

In tot judetul, vantul a suflat cu 120 de kilometri la ora si a lasat 20 de localitati fara energie electrica, dupa ce a rupt firele de inalta tensine. Au zburat bucati intregi de tencuiala de pe fatadele blocurilor.

Spitalul judetean din oras a ramas fara tabla de pe acoperis. Mai multe masini au fost avariate si doua persoane ranite, de bucati de tabla sau tencuiala.

Au fost probleme mari si la Suceava. Oamenii au evitat sa mearga pe trotuare de teama sa nu le pice vreo caramida in cap.

Vantul a semanat panica si la Timisoara. O rafala a desprins o bucata din acoperisul unui bloc cu 5 etaje.

Si in Capitala, timp de o ora, vantul a suflat cu 60 de kilometri la ora, dupa care s-a mai domolit si a batut cu 30 de kilometri la ora. In centrul vechi al Bucurestiului, bucati intregi de tencuiala sau de tabla s-au desprins de pe caldirile neingrijite. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

La malul marii, din cauza vantului care a suflat in rafale cu 80 de km la ora, autoritatile au suspendat manevrele in portul Constanta Sud. La Mangalia, un pescador s-a desprins de cheu si a lovit usor cateva salupe ancorate in zona. Tot mai malul marii, furtuna a rupt cativa copaci si a avaritat o masina.

Vantul a atins cote maxime in varf de munte la Vladeasa si in Ceahlau unde a suflat cu 120 de kilometri la ora.

Vezi mai jos prognoza meteo:

Sambata - Cerul va fi temporar noros. Mai ales ziua va ninge - local viscolit - in zonele montane, in Maramures, in nordul si estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si vor cadea precipitatii locale, mixte in Crisana, Banat, centrul si sudul Moldovei si sud-vestul Transilvaniei.

In sud si sud-est precipitatiile, predominant ploi, se vor semnala doar pe arii restranse. Vantul va avea intensificari in toate regiunile, cu viteze la rafala ce vor depasi local 70...80 km/h, iar la munte 120 km/h, cu precadere pe parcursul zilei.

Temperaturile maxime vor fi de la -1...0 grade in nordul extrem al tarii si in depresiuni pana la 13...14 grade in sudul Munteniei si al Dobrogei. Minimele termice de duminica dimineata vor fi cuprinse intre -13 si -3 grade. Presiunea atmosferica va fi in crestere accentuatã. 2011.02.12 ora 08 - 2011.02.13 ora 08,

Duminica - Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei in Moldova si zona Carpatilor Orientali, unde izolat va fulgui, iar noaptea in sud-vest, unde vor fi ninsori locale. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte si pe arii restranse in regiunile estice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, iar cele minime intre -11 si -1 grad, mai scazute in nordul si in centrul tarii, pana spre -16 grade in depresiuni. Presiunea atmosferica va mai creste usor, exceptie facand sud-vestul unde va fi in scadere.

Vezi cum va fi vremea la munte pe www.stirileprotv.ro!