Japonezii de la Nintendo au dominat industria de gaming ani la rand cu aparatele Wii si consolele. Insa, acum, la patru luni de la lansarea consolelor 3D, vanzarile nu mai arata la fel de bine. Asa ca au scazut preturile acestora, de la 249 de dolari la doar 170 de dolari. Si in Europa, o consola costa cu 30% mai putin, adica 376 de dolari. Chiar daca japonezii au ieftinit consolele, ramane la latitudinea retailerilor sa ieftineasca aparatele la raft.

Oficialii Nintendo spun ca veniturile companiei au scazut cu 50% in primul trimestru, comparativ cu acelasi interval din 2010. In plus, piata de profil a fost afectata de problemele din Japonia din martie. Pierderea neta dupa primele trei luni a ajuns la 25 de miliarde de yeni. In plus, japonezii spera sa vanda pana la 16 milioane de console 3D anul acesta, in ciuda startului dificil.

Nici vanzarile celorlalte companii de electronice nu sunt mai bune. Spre exemplu, Sony a anuntat ca isi reduce estimarile privind profitul la trei luni tinand cont de vanzarile de televizoare ce continua sa scada.

Citeste si

Sase motive pentru care criza datoriilor din Europa abia incepe

Steve Jobs l-ar putea imprumuta pe Obama. Apple are o rezerva financiara mai mare decat cea a statului american