Virusul a fost descoperit pe sute de mii de calculatoare din intreaga lume la sfarsitul anului trecut si este conceput sa te redirectioneze catre site-uri inselatoare, cu scopul de a fura informatii personale si financiare din computerele personale.

Cand a decoperit atacul informatic, FBI-ul a luat o decizie neobisnuita si a realizat o aplicatie de siguranta, prin intermediul careia calculatoarele infectate puteau fi “vindecate” de acest virus. MAI MULTE DETALII AICI.

Aceste servere de siguranta vor fi dezactivate luni, iar acest lucru poate duce la deconectarea de la internet a computerelor care sunt inca infectate.

Alerte legate de acest virus au circulat si pe Facebook si Google, iar FBI a creat un site special.

In ciuda alertelor repetate, numarul computerelor care sunt inca infectate depaseste 277.000 in intreaga lume, in scadere de la 360.000, in aprilie. Dintre acestea, FBI considera ca 64.000 sunt in Statele Unite.

Cei ale caror calculatoare sunt inca infectate nu se vor mai putea conecta, luni, la internet si vor trebui sa sune la furnizorii de interent, pentru distrugerea virusului si reconectarea la retea.