Achizitiile au avut loc saptamana trecuta, perioada in care actiunile Nokia s-au tranzactionat in intervalul 1,4 euro - 1,74 euro.

Elop a cumparat 275.000 de actiuni si detine acum 425.000 de titluri Nokia. Noul presedinte al board-ului, Risto Siilasmaa, a achizitionat 333.000 de actiuni. Cel putin cinci alti membri ai board-ului au achizitionat de asemenea pachete importante.

Nokia trece printr-o perioada dificila, conducerea companiei incercand sa restranga operatiunile si sa limiteze pierderile pe fondul scaderii puternice a cotei de piata, in special in zona smartphone-urilor, dominata de Apple si platforma software Google Android, reprezentata in principal de Samsung. Smartphone-urile Nokia Lumia, echipate cu sistem de operare Microsoft Windows Phone, au primit recenzii favorabile din partea principalelor site-uri de profil, insa nu se vand in volum suficient de mare pentru a ameninta Apple si Samsung.

Elop anticipeaza ca lansarea unui nou smartphone, bazat pe sistemul de operare Windows 8, va contribui semnificativ la revenirea companiei, insa lunile care au ramas pana la acest eveniment ar putea fi foarte dificile.

Nokia a inregistrat in trimestrul al doilea o pierdere neta de 1,41 miliarde euro, in timp ce veniturile au scazut cu 19%, la 7,54 miliarde euro.