Gadgeturile pot fi cumparate de pe internet, care bate recordul la vanzarile de electronice. Prima tableta care ne-a invatat sa facem asa a fost iPad. Costa la lansare in Romania 1.000 de euro. Acum este la sfert de pret. Pana la aparitia generatiei a doua, tarifele au mai scazut insa modelul acesta se lupta cu concurentii de la Motorola, BlackBerry ori Samsung. Important este sa iti alegi cu atentie tableta, pentru ca pana ajungi acasa s-ar putea sa te trezesti ca s-a schimbat modelul ori a primit o noua reducere.

Cel mai ieftin iPad costa acum 2.099 de lei, insa concurentii pe Android il bat la pret. Cu aproape 100.000 de unitati vandute pe piata, tabletele au devenit o categorie aparte care a depasit deja netbook-ul.

Batalia mare se da pentru mobilitate

Desi ramane etalon in zona telefoanelor inteligente, iPhone-ul se lupta cu HTC, LG ori Samsung, care au telefoane foarte puternice. Insa, de departe, Samsung Galaxy S2 depaseste si multe dintre laptopurile aflate in vanzare. Automat se ridica intrebarea "cu ce mai pot veni vanzatorii de telefoane ca sa ne convinga sa scoatem banii din buzunare?"

Majoritatea producatorilor anunta lansari pentru toamna. La jumatatea lui octombrie ar putea fi lansat iPhone 5.

Toate aceste gadget-uri au nevoie si de internet ca sa devina folositoare. Vestea buna e ca operatorii de telefonie mobila au dublat pachetele de date, iar preturile incep de la 4 euro pe luna.