In lupta acerba cu eternul rival Google, dar si cu Facebook si Twitter, Yahoo! spera sa mai castige ceva din succesul din anii trecuti, numind in cea mai inalta functie un om important din interiorul Google.

Yahoo! tocmai a numit-o in functia de director general executiv pe Marissa Mayer, vicepresedinte Google, unul dintre primii 20 de angajati ai motorului de cautare si prima femeie inginer din companie, care devine cel de-al cincilea lider din ultimii patru ani care va incerca sa revigoreze compania.

Mayer va prelua miercuri functia de la CEO-ul interimar Ross Levinsohn, care conduce compania din luna mai, cand Scott Thompson a demisionat din cauza unor inexactitati privind realizarile academice.

Mayer a ajuns la Google in 1999, fiind cel de-al 20-lea angajat al motorului de cautare, si este creditata cu intretinerea paginii de start a companiei timp de 10 ani si supravegherea unor facilitati precum Gmail, Google News sau cautarile de imagini, carti si produse.

Noul CEO al companiei Yahoo! are 37 de ani si a avut o cariera impresionanta, pe parcursul careia a strans o avere de 300 de milioane de dolari.

Marissa Mayer a absolvit Stanford, are un master in stiinte computerizate si s-a specializat in inteligenta artificiala. Ea are si un doctorat in inginerie de la Institultul de Tehnologie din Illinois.

Si-a inceput cariera predand programare la Universitatea Stanford. A lucrat intr-un laborator de cercetare in Zurich (Elvetia) pentru UBS, apoi la SRI International in California.

A primit 14 oferte de angajare la absolvire si a facut 300 mil. dolari din listarea Google

Dupa ce a absolvit Stanford, Mayer a primit 14 oferte de angajare si in cele din urma a ales Google. A fost prima femeie inginer a companiei. A ajutat la designul paginilor motorului de cautare si a fondat programul Google’s Associate Product Manager.

Cand compania a fost listata la bursa, Mayer a facut o avere de 300 de milioane de dolari.

Pe parcursul celor 13 ani petrecuti la Google, tanara a ocupat mai multe pozitii ca inginer, designer sau product manager si a lansat mai mult de 100 de caracteristici si produse cunoscute.

Marissa a ocupat un post si in consiliul de administratie al companiei Wal-Mart in iunie 2012, dar investeste si in afaceri mici, precum Square, uBeam, Minted, Airtime si Brit Media.

Utilizatorii de internet au petrecut in medie, in luna martie, pe paginile Yahoo!, 2 ore si 15 minute, fata de peste sase ore pe Facebook, potrivit datelor ComScore Inc. Cota de piata a Yahoo! pe spoturi publicitare afisate online in SUA va scadea la 8% pana in 2014, in timp ce amprenta cumulata a Google si Facebook va creste la 39%, estimeaza EMarketer.

Vanzarile Yahoo! au scazut in 2012 pentru cel de-al treilea an consecutiv, cu 21%, la 4,98 miliarde de dolari, fata de un varf de 7,21 miliarde dolari in 2008.