Vezi Care sunt cele mai noi gadgeturi 3D care sosesc anul acesta si la noi

"La sfarsitul anului, eroziunea preturilor si-a pus amprenta asupra vanzarilor. In 2011, ne asteptam sa continue reducerea preturilor datorita competitiei de pe piata. Noi am extins gama de produse, am adus in Romania televizoare 3D fabricate pe baza tehnologiei LED si ne asteptam ca si concurenta sa lanseze noi modele", a declarat directorul general al companiei, Stefan Ichim, citat de Mediafax.

"Televizoarele 3D au reprezentat anul trecut in Romania sub 1% din totalul pietei de televizoare (fara cele cu tub catodic CRT - n.r.), unde volumul a fost de 500.000 de unitati. Pentru 2011, ne asteptam la o crestere cu 20% a pietei, la 600.000 de unitati, si vrem sa atingem o cota de 7%", a adaugat directorul general al Panasonic Romania.

Acest avans, conform lui Ichim, are la baza faptul ca, dupa doi ani de criza, romanii vor incepe sa cheltuiasca mai mult.

"Ne asteptam sa revina consumul la plafoanele normale, insa nu va atinge nivelul din 2008. Un alt motiv al cresterii este si eroziunea preturilor, fenomen general pe toate pietele, odata cu noile tehnologii si produse aparute", a mai spus reprezentantul Panasonic Romania.

In Romania, cele mai vandute televizoare sunt cele cu diagonala de 81 centimetri, cu o pondere de 40% din total, fiind urmate de cele cu diagonala de 105 centimetri.

Panasonic Romania a inregistrat in anul fiscal incheiat pe 31 martie 2011 un avans cu 5% al afacerilor, la 57,8 milioane euro.

"Ritmul redus de crestere a fost influentat de conditiile din piata, de majorarea TVA, precum si de presiunea asupra preturilor, generata de lansarile de noi produse", a explicat directorul reprezentantei producatorului japonez de echipamente electronice, IT si electrocasnice.

In anul fiscal incheiat pe 31 martie 2010, compania a avut afaceri de 55 milioane euro.

Pentru anul fiscal curent, care a debutat pe 1 aprilie 2011, Panasonic se asteapta la o crestere a afacerilor din Romania cu 20%.

Vezi Cum arata Delfinariul din Constanta, vazut 3D!