La protestul care s-a desfasurat sambata intre orele 12.00 - 13.30 au participat aproximativ trei sute de persoane si nu s-au inregistrat incidente. In fata noului sediu al companiei, din Piata Presei Libere din Capitala, au fluierat, scandat si protestat in mare parte lucratori de teren si tehnicieni, ai acestei companii, condusi de mai multi lideri ale federatiilor sindicale din telefonie.

Oamenii au avut bannere, portavoci si fluiere si au scandat sloganuri, precum "Nu suntem roboti!", "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa!" sau "Demisia", referindu-se la conducerea companiei de telefonie.\

Potrivit sindicatelor, daca cei 600 ar pleca, s-ar mari considerabil volumul de munca per tehnician, caz in care s-a ajunge la o subnormare in munca si ca automat va scadea si calitatea muncii prestate de lucratori, fapt nedorit de federatiile sindicale din telefonie.

Pe de alta parte, Romtelecom a solicitat mai multor companii partenere sa asigure locuri de munca pentru o parte din cei 600 de angajati care vor fi diponibilizati, a anuntat sambata operatorul telecom. Pe langa cei 600 de salariati care vor parasi compania de la inceputul lunii mai, alti circa 400 de angajati au fost transferati catre Ericsson Romania de la 11 ianuarie. La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati.

"Intelegem ca orice decizie care implica si o reducere de personal este dureroasa pentru cei care vor fi afectati, dar este necesara pentru companie. Milioane de clienti ai nostri asteapta de la Romtelecom servicii cat mai bune la preturi cat mai mici, iar pentru ca noi sa le satisfacem aceste dorinte trebuie sa devenim cat mai eficienti (...) Dialogul intre administratie si sindicate si salariati este permanent, au avut loc mai multe intalniri in cursul ultimelor saptamani. Aceste intalniri vor continua, tocmai pentru a ne asigura ca astfel de masuri sunt bine intelese de salariati si sindicate", se arata intr-un comunicat al Romtelecom.

Cititi mai multe stiri depsre Romtelecom pe www.mediafax.ro!