Daca Apple ar cumpara Hulu, atunci compania ar avea acces la o noua baza de utilizatori si ar putea pune probleme rivalului Netflix.

In plus, proprietarii Hulu, Walt Disney, News Corp. si Comcast, ofera "pretendentilor" un plan pe cinci ani de distribuirea a programelor si doi ani de acces exclusiv.

Analistii spun ca viitorul Apple este reprezentat de programele video, asa ca, mai mult ca sigur, acest segment este foarte important pentru companie. Insa, istoria arata ca Apple nu a facut niciodata tranzactii mari. Cea mai semnificativa a fost cea de 400 de milioane de dolari, in urma careia Apple a cumparat NeXT Software, firma pusa pe picioare de Steve Jobs, achizitie ce a insemnat si revenirea lui Jobs la carma Apple.

In ceea ce priveste valoarea Hulu, datele din piata arata ca pretul companiei depaseste 2 miliarde de dolari.

Ce planuri are Apple

Gigantul a cumparat, in iunie, o parte din activele companiei falimentare Nortel, contra a 2,6 miliarde de dolari.

De asemenea, surse din piata IT arata ca Apple este interesata si de InterDigital, o companie evaluata la 3,37 de miliarde de dolari, care se afla, la fel ca Nortel, intr-o situatie financiare dificila.

Apple vs. Hulu

In loc sa plateasca abonament, utilizatorii iTunes pot sa inchirieze sau chiar sa cumpere filme si emisiuni. Spre exemplu, serialele difuzate in prezent pe TV pot fi inchiriate contra a 99 de centi, iar filmele HD pentru 4,99 de dolari.  In schimb, Hulu ofera seriale gratuite, insa, daca vrei acces nelimitat trebuie sa platesti 7,99 de dolari pe luna.

Programele Hulu sunt disponibila pe iPhone, iPad si iPod Touch, dar si pe consolele Microsoft, Sony PlayStation, pe telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, inclusiv pe tableta HTC Thunderbolt.

Yahoo vrea sa plateasca pana la 2 miliarde de dolari pentru acces la videoteca Hulu pentru patru sau cinci ani.

Pana la finele lui august, analistii spun ca Hulu va avea peste un milion de utilizatori.

Citeste si

Liderii zonei euro au hotarat: vor ajuta Grecia cu alte 109 miliarde de euro

Producatorii autohtoni de tablete vand 600 de unitati pe luna. Cat costa iPad-ul si laptopurile romanesti FOTO