Samsung a vandut 27,8 milioane de telefoane inteligente si are o cota de piata de 23,8% pe acest segment de piata.

In acelasi timp, Apple a comercializat doar 17,1 smartphone-uri si acopera 14,6% din piata. Pe locul trei se afla Nokia, potrivit firmei de consultanta Milton Keynes.

Apple, care a lansat recent iphone 4S, a tinut capul de afis pentru luni bune dupa ce a depasit Nokia la inceputul anului. Samsung a facut insa o miscare decisiva atunci cand a apelat la Google si a incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea sistemului de operare Android. Programul este instalat atat pe telefoanele companiei, cat si pe tablete.

Smartphone-urile "apasa" pedala de acceleratie

Piata totala a telefoanelor inteligente a urcat cu 44% fata de anul trecut, la 117 milioane de unitati, spun cei de la Strategy Analytics.

Cota de piata a Nokia a scazut la 14,5% fata de 32,7% anul trecut.

Profitul Apple creste, dar vanzarile de telefoane iPhone dezamagesc investitorii pentru prima data in 6 ani

Profitul Apple a ajuns la 6,62 de miliarde de dolari sau 7,05 dolari pe actiuni in al patrulea trimestru fiscal, comparativ cu 4,31 de miliarde in intervalul anului trecut. Chiar si asa, rezultastele nu au atins estimarile analistilor de 7,31 de dolari pe actiune.

Apple a vandut 17,07 milioane de aparate iPhone, in trimestrul incheiat pe 24 septembrie, mai putin decat cele 20 de milioane de unitati estimate de analistii citati de Bloomberg. Si asta pe masura ce tot mai multi utilizatori au asteptat lansarea modelului iPhone 4S. Rezultatele financiare nu s-au apropiat de estimarile analistilor, pentru prima data in ultimii sase ani, scrie Bloomberg.

Iar acest lucru inseamna ca multi potentiali clienti au asteptat lansarea noului model de telefon iPhone 4S si nu au cumparat modelele mai vechi Apple.

Citeste si:

In vizita la familia regala. Ce mananca si ce produse folosesc membrii Casei Regale