Compania negociaza in aceasta perioada atragerea unei finantari de sute de milioane de dolari, sustin sursele citate de Wall Street Journal. Una dintre acestea din urma afirma ca valoarea Twitter este estimata la cel mult sapte miliarde de dolari.

Twitter a obtinut, cu sapte luni in urma, 200 de milioane de dolari de la un consortiu condus de fondul de capital de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers, care a evaluat compania la 3,7 miliarde de dolari.

Reprezentantii Twitter au refuzat sa comenteze cu privire la situatia financiara a companiei.

Pretul ridicat la care este evaluat Twitter subliniaza entuziasmul recent al investitorilor fata de noile companii din online, aflate pe "valul Facebook", dupa ce valoarea estimata pentru reteaua de socializare a urcat si la 100 de miliarde de dolari.

Luna trecuta, site-ul de cupoane de reduceri Groupon si cel mai mare producator de jocuri pentru Facebook, Zynga, s-au listat la burse prin oferte publice initiale. Debutul celor doua companii la tranzactionare le evalueaza la aproximativ 20 de miliarde de dolari fiecare.

Prin sumele mari atrase de pe piata privata, Twitter incearca sa castige timp pentru a-si dezvolta modelul de business in jurul veniturilor din advertising, afacerea fiind inca imatura fata de alte site-uri de succes.

Twitter a fost creat in 2006 si are peste 200 de milioane de utilizatori inregistrati. Astfel de site-uri, ale caror servicii sunt gratuite pentru utilizatori, traiesc din veniturile din publicitate.