Potrivit presedintelui Traian Basescu, compania care a castigat privatizarea CFR Marfa cauta banii necesari pentru preluare si investitii la diverse institutii de credit.

"Vreau sa fac o precizare in spatiul public si acesta este un alt motv de ingrijorare pentru mine, legat de privatizarea CFR Marfa: membri ai Cabinetului au vehiculat ideea ca se asteapta intai avizul Consiliului Concurentei, ceea ce este o minciuna. Consiliul Concurentei nu avizeaza decat dupa semnarea contractului", a afirmat Traian Basescu.

El a spus ca declaratia privind necesitatea avizului Consiliului Concurentei inaintea semnarii contractului este o "intoxicare si o minciuna".

Presedintele a precizat ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Seful statului a precizat ca privatizarea cu investitor strategic a CFR Marfa a fost stabilita in CSAT. "Daca in momentul de fata investitorul imprumuta bani ca sa poata plati compania si nu ii gaseste - in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze - de unde o sa gaseasca bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele", a aratat Traian Basescu.

"Fara sa fie rea intentie, fara sa fie joc politic, consider ca privatizarea in conditiile pe care eu le inteleg, si vreau sa subliniez ca eu nu consider ca inteleg poate mai bine ca domnul Ponta, sunt sigur ca dansul vorbeste foarte responsabil si foarte bine intentionat, dar de aceea consider ca dansul trebuie sa isi mentina responsabilitatea politica pentru procesul de privatizare al CFR Marfa", a mai spus seful statului.