Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca daca privatizarea CFR Marfa ar fi fost in responsabilitatea sa, de mult ar fi luat decizii. El a comentat totodata ca "CFR Marfa nu se plimba intre palate, este garat la Palatul Victoria si se pare ca locomotiva nu mai are energie".

"As vrea sa fac precizarea ca in politica si in functiile cele mai inalte in stat cel mai bun lucru este asumarea si nu fuga de raspundere. Mie imi pare rau ca si presa vazand aceasta plimbare, incercare de plimbare a responsabilitatii catre CSAT a ajuns in unele momente la concluzia «CFR-ul, plimbat intre palate». Nu, eu nu pot sa-l cazez la Cotroceni, CFR Marfa ... nu am un depou. Ele apartin Guvernului si nu exista in atributiunile CSAT aprobarea de privatizari. Va asigur ca, daca ar fi fost in responsabilitatea mea, de mult luam decizii", a spus Traian Basescu, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Basescu a mai spus ca, daca ar fi prim-ministru, ar accelera la maximum procedurile.

"Daca as fi prim-ministru as accelera procedurile la maxim. Pentru ca ori am sansa sa incasez cei 202 milioane de euro si in acelasi timp am sansa sa negociez in contract respectarea conditiilor de modernizare a companiei, care sunt in strategia pe care Guvernul si-a asumat-o si as impune un grafic de modernizare de achizitie de locomotive noi, de vagoane noi, de vagoane moderne. (...) Ori, daca cel care castigat, GFR, castigatorul licitatiei nu vine cu banii si nu accepta conditiile din strategia de privatizare, Guvernul poate sa reia linistit procedura de privatizare, asa cum ea este si inscrisa in proiectul de acord cu Fondul", a mentionat el. 

"CFR Marfa nu se plimba intre palate, CFR Marfa e parcat, e garat la Palatul Victoria si se pare ca locomotiva nu mai are energie, dupa ce a laudat sosirea CFR Marfa in Palatul Victoria. A laudat privatizarea, a laudat fostul ministru, ce e drept cam penal el, dar l-a laudat", a mai spus Basescu.